Svensk ull

Köp
  • 99,00 kr
  • 306 Kvar

Vi är så glada att få presentera Järbos stora nyhet! Svensk ull är ett rustikt 3-trådigt ullgarn att sticka både små och stora projekt av.

Ullen i garnet kommer från svenska fårgårdar i Skåne och Halland och spinns av Klippan Yllefabrik utanför Riga för Järbo. Över tusen ton svensk ull bränns eller slängs varje år, det vill vi ändra på.Att använda svensk ull i stor produktion är inte helt enkelt.

Alltifrån klippningen och sorteringen till att spinna ullen sker i dag i väldigt liten skala. Vår förhoppning är att vår satsning ska få både fårbönder och spinnerier att våga satsa på vår fina svenska ull!

Alla nyanser utöver den naturvita är färgade på mellangrå gotlandsull, vilket ger levande och spännande färgskiftningar i garnet. Färgpaletten är vi extra stolta över – vårt mål är att varje färg både ska tala för sig själv samt kunna matchas med övriga färger.

Garnblandning: 100% Ull
Stickfasthet: 21 maskor på 10 cm
Rekommenderade stickor: 4 mm
Tvättråd: Handtvätt, plantorkning, strykning med mellan temperatur, ej tumling
Längd per nystan: 180 meter
Vikt per nystan: 100 gram
Råvarans ursprungsland: Sverige

[ jarbo-monsterhafte-svensk-ull, Lägg till mönsterhäfte ][pony-colour-strumpstickor-20cm, Lägg till strumpstickor][ addi-rundsticka, Lägg till rundsticka]