Köpvillkor

För att det inte ska bli några missförstånd så rekommenderar vi att du läser igenom våra köpvillkor och vår integritetspolicy.

Priser och betalning

Priser är angivna inklusive moms och betalningen gör du via kort, swish och om du väljer hämta din order i butiken så går det också bra att betala i butiken. Vidare ingår vi inga köpavtal med minderåriga.

Vi reserverar oss för eventuellt felaktiga priser och förbehåller oss rätten att i så fall häva köpet.

Vi tillåter inte missbruk av vårt lojalitetssystem. I fall där vi upptäcker att lojalitetssystemet missbrukats och används på ett felaktigt sätt så förbehåller vi oss rätten att minska poängsaldot och häva köpet.

Garnets partinummer (Färgbad)

Vår målsättning är att garnet du handlar hos oss alltid ska ha samma partinummer så att du inte får färgskiftningar i ditt färdiga stickprojekt.

Därför, om vi inte har tillräckligt många nystan av samma parti så kommer vi kontakta dig så får du välja om du kan tänka dig att ta nystan från olika partier eller om du vill vänta på att vi får hem tillräckligt många nystan i samma färgbad.

Men tyvärr så kan vi inte garantera samma parti på alla nystan vid utförsäljning av utgående färger, eftersom vi inte kan beställa hem mer av det garnet.

Frakt och leverans

Inom Sverige är fraktkostnaden 33:- per order, fraktfritt vid order över 299:-.

Alla restleveranser är fraktfria.

Order som inkommer vardagar före kl 12.00 skickar vi vanligtvis redan samma dag men vid extra hög orderingång kan förseningar förekomma.

Du kan även välja att hämta din order i vår butik på Rådhusesplanaden 12C i Umeå.

Vi skickar försändelser på upp till 2 kg (ej skrymmande) som spårbart varubrev med PostNord och övriga försändelser med DHL.

Normal leveranstid:

  • Expressfrakt
    • 1 vardag till postnummer 820 00 – 989 99.
    • 2 vardagar till postnummer 100 00 – 819 99.
  • 3 vardagar för Klimatkompenserad “Klimatsmart” frakt
  • 3 vardagar för tunga / skrymmande försändelser.

Försändelser som ej ryms i brevinkastet lämnar brevbäraren utanför dörren. Så var uppmärksam på när din leverans kommer och ta hand om paketet.

Till Finland är fraktkostnaden 100:- du får normalt varorna inom en vecka. I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda klimatkompenserad frakt till Finland.

Vi levererar endast till adresser inom Sverige och Finland vi reserverar oss för slutförsäljning.

För paket som ej löses ut eller tas emot har vi rätt att ta ut en avgift på 150 kronor för våra merkostnader.

Returer

Vid reklamationsärenden står vi för returkostnaden och vid ångrat köp så betalar kunden returkostnaden.

Returen skickar du med med spårbar post eller så kan du göra returen direkt i vår butik i Umeå

Om du vill göra en retur så kontakta oss då på info@perssonsgarn.se så hjälper vi dig med att boka en spårbar returfrakt för endast 33 kr.

Ångerrätt

Du kan ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit produkten enligt gällande konsumentlagstiftning och om du vill nyttja ångerrätten så meddelar du oss ditt namn, adress och ordernumret på beställningen så hjälper vi dig med returen så kostar returfrakten endast 33:-.

Produkten ska ha levererats till oss inom 14 dagar från det att du meddelat att du vill använda ångerrätten.

Om den returnerade produkten ej är i nyskick eller saknar originalembalage så har vi rätt att göra värdeminskningsavdrag på det belopp som ska återbetalas upp till 100%.

Ångerrätten gäller ej för specialbeställningar som ej ingår i vårt ordinarie sortiment, kundanpassade produkter eller sådana produkter som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

Öppet köp

Utöver ångerrätten så erbjuder vi 30 dagars öppet köp på varor i nyskick med originalförpackning.

Således gäller öppet köp bara om om du har kvar originalförpackning och att varan är i säljbart skick motsvarande det vid inköpstillfället.

Öppet köp gäller ej för reavaror, specialbeställningar som ej ingår i vårt ordinarie sortiment, kundanpassade produkter eller sådana produkter som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

Reklamationer

Kontrollera alltid din produkt noga vid leverans.

Vi lämnar normalt 1 års garanti som gäller för material- eller produktionsfel.

Tvist

Vid eventuell tvist rekommenderar vi att du kontaktar allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Vi följer allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Perssons Garn Eftr.
Organisationsnummer: 19740317-0264
Adress: Rådhusesplanaden 12, 903 28 Umeå
Telefon: 090-77 71 17
E-Post: info@perssonsgarn.se