Köpvillkor

Priser och betalning

Priser anges inklusive moms. Betalning görs med något av de kort vi accepterar i butiken eller via Klarna. Vi ingår inga köpavtal med minderåriga.

Vi reserverar oss för eventuellt felaktiga priser och förbehåller oss rätten att i så fall häva köpet.

Frakt och leverans

Fraktkostnad 33:- per order, fraktfritt vid order över 499:-.
Alla restleveranser är fraktfria.

Det går även att hämta din order i vår butik på Rådhusesplanaden 12 i Umeå under butikens ordinarie öppettider.

Order som inkommer vardagar före kl. 13.00 skickas vanligtvis från oss redan samma dag men vid extra hög orderingång kan förseningar förekomma.

Vi skickar försändelser på upp till 2 kg (ej skrymmande) som spårbart varubrev med PostNord och övriga försändelser med DHL.

Normal leveranstid:

  • 1 vardag till postnummer 820 00 – 989 99.
  • 2 vardagar till postnummer 100 00 – 819 99.
  • 3 vardagar för tunga / skrymmande försändelser.

Mindre försändelser som ryms i brevinkastet levereras direkt till din angivna adress och större försändelser levereras till utlämningsställe.

För paket som ej löses ut, hämtas ut eller tas emot har vi rätt att ta ut en avgift på 150 kronor för våra merkostnader såsom returfrakten.

Vi levererar endast till adresser inom Sverige och vi reserverar oss för slutförsäljning.

Returer

Vid reklamationsärenden står vi för returkostnaden och vid ångrat köp så betalar kunden returkostnaden.

Returen ska göras med spårbar post.

Kontakta oss på info@perssonsgarn.se så hjälper vi dig med att boka en spårbar returfrakt för endast 33 kr.

Returen kan även göras direkt i vår butik i Umeå.

Ångerrätt

Vid distanshandel har du som är konsument alltid 14 dagar på dig att ångra ditt köp i enlighet med gällande konsumenträttslagstiftning.

Om du vill nyttja ångerrätten ska du meddela oss senast 14 dagar efter att du mottagit produkten. Du ska då meddela oss ditt namn, adress och ordernumret på beställningen.

Produkten ska ha levererats till oss inom 14 dagar från det att du meddelat att du vill använda ångerrätten.

Om den returnerade produkten ej är i nyskick eller saknar originalembalage så har vi rätt att göra värdeminskningsavdrag på det belopp som ska återbetalas upp till 100%.

Ångerrätten gäller ej för reavaror, presentkort, specialbeställningar som ej ingår i vårt ordinarie sortiment, kundanpassade produkter eller sådana produkter som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

Öppet köp

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp utöver ångerrätten. För att en produkt ska kunna returneras via Öppet Köp ska produkten återlämnas i obruten originalförpackning och vara i samma skick som vid inköpstillfället.

Reklamationer

Kontrollera din produkt noga vid leverans. Vi lämnar normalt 1 års garanti och garantin täcker fel som orsakats av material- eller produktionsfel. Ett sådant fel som visar sig inom garantitiden ska anses ha funnits vid köpet.

Tvist

Vid eventuell tvist rekommenderar vi att du kontaktar allmänna reklamationsnämnden (ARN), vi följer allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Perssons Garn Eftr.
Organisationsnummer: 19740317-0264
Adress: Rådhusesplanaden 12, 903 28 Umeå
Telefon: 090-77 71 17
E-Post: info@perssonsgarn.se